WimTec ECOSAN Douche armatuur met automatisch waterbesparend spoelsysteem

De elektronische opbouwdouchekranen van de WimTec ECOSAN-serie zijn geschikt voor nieuwe gebouwen en bestaande gebouwen. Ze hebben een thermostatische mengkraan voor 38 °C instelbaar warm water en een 43 °C temperatuurbeveiliging (verbrandbeveiliging), een sensorknop voor het moeiteloos in- en uitschakelen van de armatuur, automatische spoeling en reinigingsstop. Bovendien zijn de armaturen uitgerust met een intelligent automatische spoelsysteem HyPlus. Waterbesparend en Duurzaam. Dankzij de intelligentie van de armatuur verbruiken elektronische WimTec-armaturen net zoveel water als nodig is. Een deel van het bespaarde water wordt gebruikt om stagnatie van ’t water te voorkomen. Het intelligente automatische spoelsysteem WimTec ECOSAN S6 met WimTec HyPlus spoelt de leidingen bijvoorbeeld alleen als er onvoldoende spoeling van de armaturen heeft plaatsgevonden. Bijvoorbeeld op plaatsen waar minder water gebruikt wordt. Dit bespaart water- en energiekosten en beschermt de gezondheid van gebruikers. Dankzij acht verschillende versies kan de douchekraan WimTec ECOSAN S6 flexibel in verschillende situaties worden toegepast. Of het nu gaat om een ​​regendouche een hoofddouche of een handdouche met een wandgreep een extra aansluitbocht of het standaard ontwerp met spoelbuis naar beneden – de ECOSAN-serie inbouwdouche armaturen zijn uitermate geschikt voor nieuwbouw en renovatie en zorgen voor drinkwaterhygiëne

UNIEK: WimTec Wastafeloplossingen standaard en op maat.

Het nieuwe WimTec Wastafel assortment uit ‘Composiet” nu verkrijgbaar in witte ‘glans’ of ‘matte’ afwerking. In standaard maten of eventueel op maat gemaakt. WimTec biedt een complete wastafeloplossing voor openbare toiletruimte, maar ook voor de particuliere woningbouw. Met de bekende WimTec elektronische wastafelkranen voor enkele, dubbele en serie-wastafels.
Past niet, bestaat niet. “Of het nu gaat om nis- of hoekmontage, WimTec wastafels zijn op maat gemaakt tot op de millimeter nauwkeurig en kunnen flexibel worden ontworpen volgens de wensen van de klant”, zegt directeur Günter Dülk. Verschillende wastafels van rond tot hoekig met 4 verschillende wastafel vormen en zij-afwerkingen in open of gesloten uitvoering. Talloze individuele ontwerpvarianten zijn mogelijk.
Bovendien maakt het materiaal indruk met zijn speciale eigenschappen. Het oppervlaktemateriaal is gemaakt van hoogwaardige en slijtvaste composieten zonder voegen en vuilranden. Mineraal gieten is bijzonder hygiënisch dankzij de hoogglans en niet-poreuze oppervlaktecoating. Solid Surface overtuigt met een hoge weerstand en een porie-vrije matte afwerking, welke de wastafels een warme uitstraling en een prettig gevoel geven.
Samen met de installatie-elementen van WimTec vormen de wastafels een complete oplossing voor de wasruimte, die dankzij zijn flexibiliteit ideaal is voor een optisch elektronische WimTec kraan.

Nieuwe Innovatie / WimTec REMOTE Tablet

Exploitanten, bouwtechnici en installateurs profiteren van een enorme tijdsbesparing en gebruiksgemak. Of het nu gaat om een ​​douche, een bad, een wastafel, een keuken, een toilet of een urinoir in nieuwe of bestaande gebouwen met de ‘WimTec REMOTE’ kunnen alle functionele instellingen worden ingevoerd en vastgelegd voor alle tappunten en armaturen die aangesloten zijn op batterij of ’t elektriciteits net.

Leverbaar vanaf 1 april 2019

Stel de exacte waarde in

Met ‘WimTec REMOTE’ kunnen de verantwoordelijke bouwingenieurs de parameters van alle functies nauwkeurig instellen, besturen, vastleggen en uitlezen. “De instellingen, waaronder bijvoorbeeld de waarden van de optisch elektronische ‘WimTec HyPlus’ armaturen kunnen worden opgeslagen en gemakkelijk worden overgedragen naar andere identieke tappunten”, zegt managing partner Günter Dülk. De verbinding tussen ‘WimTec REMOTE’ en de verschillende armaturen wordt gemaakt door infrarood. Dit is absoluut veilig en tegelijkertijd energiebesparend.

Volledige controle

Voor het dokumenteren heeft ‘WimTec REMOTE’ een exportfunctie waarmee alle data en instellingen als PDF-bestand kunnen worden opgeslagen. De gegevensuitwisseling vindt plaats via de geïntegreerde microSD-kaart of via WIFI in een beschermd gebied op de website: my.wimtec.com.

Functies controle door een tik

Het activeren van de functies is ook kinderspel: de onderhoudsstop (cleaningstop) of een testspoeling kan met ‘WimTec REMOTE’ met één vinger worden geactiveerd. “Bovendien kan de ‘automatische hygiene spoeling’ eenvoudig dagelijks worden gedefinieerd (bijvoorbeeld van 22.00 uur tot 06.00 uur), zodat deze niet wordt ingeschakeld in bedrijven, gezondheidszorg, sportinstelling, hotel, theater of ander soort gelijk openbaar gebouw tijdens de nacht”, zegt Günter Dülk.


WIMTEC Sanitärprodukte GmbH

NIEUW: VOORKOM LEGIONELLA, GOED NASPOELEN, SPECIFIEK AFKOELEN MET ‘WIMTEC HYPLUS PRO’

Met WimTec HyPlus PRO kunnen zowel de warmwater- als de koudwaterleidingen worden doorgespoeld.

WimTec HyPlus PRO geeft adviseurs, installateurs en opdrachtgevers extra zekerheid als het gaat om de verantwoordelijkheid voor drinkwaterhygiëne in gebouwen. De sanitaire oplossingen hebben een automatisch spoelsysteem met gerichte koud water spoeling en een warm water spoeling (thermische desinfectie) met koud water spoelen. Daarnaast kunnen met deze verdere ontwikkeling de douche en de wastafel voor het eerst worden gebruikt voor het gericht spoelen van koud water. Dit is belangrijk omdat koud water bijzonder risico loopt op stagnatie en warmteoverdracht om Legionella te veroorzaken. Het regelmatig spoelen van stilstaand heet en vooral koud water is in de praktijk de beste oplossing gebleken om de hygiëne van het drinkwater te handhaven.

Doel om koud water af te spoelen

WimTec HyPlus spoelt stilstaand water alleen bij onvoldoende gebruik of bedrijfsonderbreking op het monsternamepunt. Het spoelen vindt plaats zoals vereist en kosteneffectief op basis van het ingestelde spoelinterval en de minimale spoelduur. Met HyPlus PRO kan het percentage van de ‘hygiene spoeling’ koud water worden ingesteld op de minimale spoelduur in procenten. Zo zorgt WimTec HyPlus PRO voor optimale temperaturen in de installatie, beschermt het de gezondheid van gebruikers en bespaart het ook geld.

WimTec HyPlus PRO is uitgerust voor thermische desinfectie volgens DVGW W 557 en ISSO. De afgifte van heet water vindt plaats onafhankelijk van de ingestelde temperatuur op de thermostaat en zonder tussenkomst van de service. Wat nieuw is, is dat gerichte spoeling met koud water kan worden geactiveerd na het spoelen met warm water. Aldus worden de armaturen (kranen) en de leidingen opnieuw gekoeld. De duur van de warmwater-spoeling en de koudwaterkoeling kan centraal en eenvoudig worden ingesteld met het WimTec bussysteem of met de ‘WimTec REMOTE’ infrarood-tablet.

Met de infrarood ‘WimTec REMOTE’ tablet kunnen alle parameters van het automatische spoelsysteem worden ingesteld om tijd en water te besparen, zonder dat de WimTec HyPlus PRO- Armaturen hoeven te worden geopend. Dus een vingertip volstaat om het percentage koud water doorspoelen of de duur van een thermische desinfectie in te stellen.
Telefoon: 0492-772997 voor Nederland

WIMTEC Sanitary Products GmbH

WIMTEC Sanitary Products GmbH 1785399 Hallbergmoos Duitsland info@roffelsensanitair.nl

PROOX GmbH op Architectenbeurs Ahoy-Rotterdam

Terugblik succesvolle Architecten beurs in Ahoy-Rotterdam met Harm Roffelsen en Armin Degasperi van PROOX GmbH en veel jonge nieuwe talenten. Onze toekomst! Prachtige Innovatieve producten voor uw professionele sanitaire toepassing! Unieke presentatie in: @ Rotterdam Ahoy